U okviru ciklusa urbanističkih šetnji „FALI“ Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka i Urbani separe, u subotu 26. studenog, sve zainteresirane vodi u šetnju uz Rječinu. Polazak je s riječkog Konta u 15 sati.

Organizatori navode: ‘Naša jedina, zanemarena rijeka. Kako se prema njoj odnosimo? Kako bismo ju mogli aktivirati? Što zamišljamo na njenim obalama? Ne znamo za tebe, ali nama fali Rječina!’

U slučaju kiše, šetnja će se odviti pod kišobranima. Prijava na šetnje nije obavezna, no zainteresirani su pozvani javiti se e-mailom na: info@d-a-r.hr

Ciklus šetnji odvija se pod nazivom ‘FALI’, jer –  u riječkom javnom prostoru mnogo toga nedostaje. Klupa, lampa, koncert, šetnica, biciklistička staza, stablo. Ideja okupljanja stoga je upravo okupiti zainteresiranu javnost te, u razgovoru s mladim urbanistima i arhitektima, učiti o urbanističkim nedostacima Rijeke, ali i zamišljati što je potrebno da riječki javni prostor postane uređeniji, održiviji i dostupniji.

Sljedeće šetnje planiraju se 3. i 10. prosinca, kada će sudionike provesti kroz Klobučarićev trg i Stari grad te Škurinje.

Kada?

26.11.2022.
15:00