Nastupom Riječanima i Riječankama želimo kroz primjer približiti dio rada romskih i pro-romskih organizacija civilnog društva koje djeluju na području Rijeke i okolice te ih pozvati na događanja koja organiziramo u sklopu Tjedana jednakosti.

U prostoru Exportdrva (Grobnička riva bb) 24. i 25. srpnja u 19.30 sati bit će prikazana predstava “POGLEDAJME” Romana Nikolića, nastala u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem, a koja progovara o identitetu i društvenim odnosima. Karte za predstavu su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija na prijave@cms.hr.

Uz to, u ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovozaIzložba „Jednog dana život će biti lijep“ nastavak je projekta „Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti.

Rijeka jedan je od osam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.

Kada?

24.07.2021.
11:30