U petak, 28. svibnja 2021. godine, u 12.00 sati, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održat će se prigodna svečanost u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske.

Na svečanosti će govoriti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. 

U kulturno-umjetničkom programu nastupit će solisti Martina Vidović i Sergej Božić, učenici glazbene škole Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke koji će pod mentorstvom prof. Ingrid Haller i uz klavirsku pratnju prof. Ivana Bošnjaka izvesti skladbe F. Vilhara Oj ti zvijezdo i Lastavicam I. pl. Zajca, te Elena Kolić, učenica osnovne škole Nikola Tesla, koja će pod mentorstvom prof. Irene Peić Rančić izvesti recitaciju pjesme Moj dom S. S. Kranjčevića.

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Svečanost se održava s ograničenim brojem sudionika, u skladu s epidemiološkim preporukama, a svi zainteresirani građani svečanost će moći pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Kanala Ri te putem web stranice Grada Rijeke i Facebook stranice Primorsko-goranske županije.

Kada?

28.05.2021.
12:00