U okviru 10. izdanja Međunarodnog studentskog filmskog festivala — STIFF, u ponedjeljak i utorak 20. i 21. 11. 2023. od 13:00 do 17:00 sati u Galeriji SKC bit će održana radionica Retrogradni Merkur/Mercury Retrograde.

Radionica je zamišljena kao arhivsko istraživanje popularnih oblika vizualne komunikacije i društvene kritike na internetu (gifova, mimova) koji su u svijetu producirani u posljednih deset godina te interpretaciju tih materijala kreiranjem audio-vizualnih radova. Rezultati radionice postavit će se u immersive instalaciju u prostoru koja će biti izložena u sklopu izložbe Démodé. Digitalne tehnike s kojima će se polaznice i polaznici upoznati ili ih dodatno razviti jesu izrada i manipulacija videa i videomaping.

Radionicu provodi nezavisna inicijativa Spačke i multimedijalni umjetnik Damjan Šporčić.

Ulaz je slobodan.

10. STIFF

Deseto izdanje Međunarodnog studentskog filmskog festivala — STIFF-a u organizaciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci te u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Art-kinom bit će održano od 22. do 26. 11. 2023. u Art-kinu u Rijeci, Galeriji SKC, Filodrammatica Dvorani, Nemo Klubu i OKC-u Palach.

10. STIFF podržavaju Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Goethe institut, Piko i Aura, a rad udruge Filmaktiv podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Više informacija i cjelokupni raspored programa dostupan je na https://studentfilmfestival.eu/

Kada?

20.11.2023.
13:00