U okviru 10. izdanja Međunarodnog studentskog filmskog festivala — STIFF, u nedjelju 26. 11. od u 17:00 sati u Art-kinu bit će premijerno prikazan sjajan kratki igrani film „Sarma“, koji je nastao ove godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

„Sarma“ je prvobitno bila samo vježba iz filmske glume, koja je s vremenom prerasla u kratkometražni igrani film, zahvaljujući trudu i predanosti studenata iz Rijeke koji su se bavili glumom, scenografijom, kostimografijom, novim medijima i grafičkim dizajnom. U pomoć su uskočili i neki od nastavnika s Akademije, prijatelji i riječki filmski profesionalci koji su uspjeli ovu priču zamotati i realizirati.

Ulaz je slobodan.

10. STIFF

Deseto izdanje Međunarodnog studentskog filmskog festivala — STIFF-a u organizaciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci te u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Art-kinom bit će održano od 22. do 26. 11. 2023. u Art-kinu u Rijeci, Galeriji SKC, Filodrammatica Dvorani, Nemo Klubu i OKC-u Palach.

10. STIFF podržavaju Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Goethe institut, Piko i Aura, a rad udruge Filmaktiv podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Više informacija i cjelokupni raspored programa dostupan je na https://studentfilmfestival.eu/

 

Kada?

26.11.2023.
17:00

Kalendar događanja