U okviru 10. izdanja Međunarodnog studentskog filmskog festivala — STIFF, u srijedu 22. 11. 2023. u 21 sat u Galeriji SKC bit će otvorena Multimedijalna međunarodna izložba Démodé, kustosice Elene Apostolovski i umjetnika Damjana Šporčića.

Očekuju se okupljeni radovi koji se bave temom prolaznosti i mijena kroz proteklo desetljeće te postavljene neke od situacija i pitanja koja kroz godine postaju sve naglašenija.

Na izložbi sudjeluje preko petnaest umjetnika koji kroz svoje audiovizualne radove promišljaju globalne i osobne promjene koje su išle u korak s porastom i razvojem komunikacijskih i informacijskih tehnologija, klimatskim krizama, ratovima i drugim promjenama u društvenim praksama vođenim kapitalističkim sistemom. Stavljajući u kontrast manjak prisutnosti u trenutku i preopterećenost radom s apelom na izron iz prividne stvarnosti, mladi umjetnici i umjetnice kroz duboko intimne prikaze i društvene osvrte propituju prošle i sadašnje akcije kojima smo došli do trenutnog stanja, istovremeno pitajući se o budućnosti.“,  Elena Apostolovski, kustosica izložbe.

Nakon otvorenja, u OKC-u Palach predviđeno je druženje za sudionike festivala i posjetitelje.

Izložbu podržavaju Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo kulture, Goethe institut. Na izložbi izlažu međunarodni umjetnici/e iz Njemačke, Španjolske, SAD-a, UK-a, Rusije, Finske, Češke, Srbije i Hrvatske.

10. STIFF

Deseto izdanje Međunarodnog studentskog filmskog festivala — STIFF-a u organizaciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci te u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Art-kinom bit će održano od 22. do 26. 11. 2023. u Art-kinu u Rijeci, Galeriji SKC, Filodrammatica Dvorani, Nemo Klubu i OKC-u Palach.

10. STIFF podržavaju Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Goethe institut, Piko i Aura, a rad udruge Filmaktiv podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Više informacija i cjelokupni raspored programa dostupan je na https://studentfilmfestival.eu/

Kada?

22.11.2023.
21:00