Nakon uspješne multimedijalne međunarodne izložbe „U prijenosu“, održane kao dio popratnog programa filmskog festivala STIFF-a, Galerija SKC u petak otvara izložbu slikarskih radova studentica i studenata diplomskog studija slikarstva Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Mariana Ban, Paola Glavaš, Kaja Resman, Filip Novak i Doris La Mazza izlažu kao grupa studenata i kolega koji se služe različitim temama u svom radu – animalizmom, portetiranjem ljudi iz svoje okoline, urbanim prostorima, tijelom…

Izolacija je u današnje vrijeme sveprisutan pojam od kojeg se nemoguće odvojiti, kako u profesionalnom djelovanju, tako i osobno. Pojam je to koji sve više poprima negativne konotacije, iako je u kontekstu umjetničkog djelovanja uvijek bio nužan kao bitan fragment dodirivanja vlastitog bitka u polazištu likovnog stvaralaštva. Otok kao unutarnje mjesto stanja izolacije, duhovne biti i kao mjesto okolina, uglavnom idealna, koja čini ili žudi za oazom mira u kojoj se može naći utočište od problematičnog svijeta ili okoline; od neizvjesne situacije.

Ulje na platnu Filipa Novaka / Foto: Sveučilište u Rijeci

Ulje na platnu Filipa Novaka / Foto: Sveučilište u Rijeci

S obzirom na to da Doris, Filipa, Kaju, Marianu i Paolu povezuje likovni medij kojim se izražavaju – u istom vremenu unutar istog prostora, pojam otoka najopipljivije budi u njima sliku koja funkcionira kao točka zrcaljenja zajedničkog promišljanja teme.

Ova izložba slika iznosi radove autora koji svakodnevicu transformiraju izolirani na zajedničkom otoku (ateljeu) , svatko kroz svoj specifični slikarski pristup. Ovom će izložbom u galerijskom prostoru dočarati i dio ambijenta iz ateljea u kojem stvaraju od početka studija.

Otvorenje izložbe: petak, 12. 11. 2021. u 19 h, Galerija SKC (OKC Palach, Kružna 8, Rijeka). Izložba ostaje otvorena do 20. studenog, a radno vrijeme Galerije SKC je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

Izložba je sufinancirana od strane Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

Kada?

12.11.2021. – 20.11.2021.
19:00