U organizaciji Društva za istraživanje i potporu (DIP) na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u četvrtak 9. studenoga 2023. godine u 12 sati bit će otvorena skupna izložba “Iracionalist”.

Izložba donosi radove nastale na prvoj i drugoj Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije, a o njima će govoriti Damir Steinfl, umjetnički voditelj Kolonije, Damir Stojnić, član uredništva “Iracionalista” i sudionik Kolonije te Marta Berčić, voditeljica Kolonije, predsjednica DIP-a.

Otvaranje će pratiti niz popratnih aktivnosti koje su nastale kao kulturni proizvodi ili suradnjom umjetnika okupljenih oko i na Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije vol.3., koja će biti održana od 16. do 19. studenoga 2023. u Društvu za istraživanje i potporu (Wenzelova 2, Rijeka).

Tako će biti predstavljen prvi dvobroj Primorsko-goranskog strip almanaha “Iracionalist“, tiskanog izdanja u kojem su sabrani radovi nastali tijekom prve i druge Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije.

Uslijedit će predstavljanje zbirka radova Korine Hunjak, „’18-22’ Brodski dnevnik Korine Hunjak”, sudionice Kolonije i članice uredništva strip časopisa Prefiks, kao i knjiga „Osamotne okolonosti“ Envera Krivca.

Bit će to prilika i za najavu trećeg izdanja 24-satnog crtanja u organizaciji Hrvatskog autorskog stripa, a koje će i ove godine biti održano u prostoru Društva za istraživanje i potporu u subotu i nedjelju, 11. i 12. studenog 2023. godine.

Više je dostupno na poveznici:  https://www.24satnocrtanjestripa.com.

Izložba na Akademiji primijenjenih umjetnosti rijeka bit će otvorena dva tjedna.

Kada?

09.11.2023. – 24.11.2023.
12:00