Studentski kulturnog centar Sveučilišta u Rijeci i Galerije SKC od 20. do 30. listopada 2023. organiziraju bogati obljetnički program povodom svog 10. rođendana.

„Od 20. do 30. listopada izložbom, glazbom, studentskim filmovima i drugim studentskim projektima (koncert, radionica, buvljak, promocija, …) razgovaramo, prisjećamo se i družimo obilježavajući deset godina rada SKC-a kao važne platforme za afirmaciju mladih umjetnica i umjetnika u Rijeci.“, navodi se u najavi ove proslave.

Događanje otvara obljetnička izložba „SKC za 10!“ u petak 20. listopada s početkom u 19 sati, kojom će se predstaviti dosadašnje aktivnosti i suradnje, ali i istaknuti kreativna pokretačka snaga  raznovrsnih studentskih radova. „Ovom prilikom želimo okupiti i zahvaliti se svima koji su u prethodnih deset godina podržali i dali doprinos SKC-u i Galeriji SKC, a posebno studenticama i studentima koji su djelovali unutar njih.“

U tjednu nakon u Palachu će biti održan popratni program koji će kroz razgovore i druženja okupiti (do)sadašnje voditeljice Galerije SKC, (do)sadašnje studentice i studente koji su svojim projektima obogatili program SKC-a te ujedno prikazati neke od ovogodišnjih SKC studentskih projekata.

Tako će u ponedjeljak, 23. 10. u 10 sati biti održana promocija fanzina .drugost. Riječ je o studentskom projekt, koji će predstaviti FFRI studentice kulturologije.

U utorak 24. 10. u 19 sati bit će održan razgovor s (do)sadašnjim voditeljicama Galerije SKC i rođendansko druženje povodom 10 godina rada ove galerije pod nazivom „Što je nama naša galerija dala?“.

Program se nastavlja u srijedu 25. 10. u 19 sati razgovorom s (do)sadašnjim studenti(ca) „SKC za 10?“.

U četvrtak 26. 10. s početkom u 21 sat slijedi koncert Kateriana – Katarine Jureša, SKC studentski projekt.

U petak 27. 10. od 17 do 23 sata bit će održano cirKULiranje – buvljak, edukativno kreativna radionica i party, SKC studentski projekt FFRI studentica kulturologije.

U subotu, 28. 10. s početkom u 20 sati u Palachu slijedi Koncert naših susjeda: popratni program u organizaciji Udruge RI Rock: IDEM/ Pokle / Kraj programa.

U ponedjeljak 30. 10. u 20 sati bit će održana Premijera studentskih filmova – SKC studentski projekti: Gea Rajić (APURI) Eksperimentalni spotovi i Nina Sorić (FFRI) Toliko puta. Ujedno će biti zatvorena i izložba SKC za 10! Galerija SKC.

Ulaz je slobodan na sva događanja, osim na koncert u organizaciji udruge Ri Rock.

Kada?

20.10.2023. – 30.10.2023.
19:00