Legenda filmske glazbe – Ennio Morricone – nedavno je zasluženo otišla u legendu, dok je nama ostalo njegovo umjetničko djelo rasuto u više od petsto filmskih i televizijskih naslova.

A čim se spomene Morriconeovo ime, odmah se pomisli na Sergia Leonea i obrnuto. Tom prigodom Art-kino odlučilo je odati počast ovom velikanu pa će u kolovozu kroz četiri utorka prikazati trilogiju špageti-vesterna, popularno zvanu “Čovjek bez imena” koja objedinjuje kultne naslove “Za šaku dolara”, “Za dolar više” i “Dobar, loš, zao”, uključujući i njezin (neformalni) zaključni dio, “Bilo jednom na Divljem zapadu”.

Začetak špageti-vesterna i prvi dio Dolarske trilogije te prvo pojavljivanje tzv. čovjeka bez imena (C. Eastwood) na velikom platnu koji iz neobjašnjivih razloga dolazi u San Miguel, gradić na meksičko-američkoj granici kojeg razdiru sukobi zavađenih krijumčarskih obitelji Rojos i Baxter. Čovjek se pridružuje toj igri unoseći među njih još veći razdor odavanjem povjerljivih informacija suprotnim stranama, otmicama i ubojstvima. Ulogu glavnog negativca u ovom filmu preuzeo je na svoja pleća još jedan velikan svjetskog glumišta Gian Maria Volontè.

Ulaznice

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr na poveznici.

Kada?

04.08.2020.
21:00