U Galeriji Juraj Klović (Verdijeva 19 b)  od srijede, 6. svibnja, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, moći će se pogledati samostalna izložba riječke umjetnice Ane Grubić pod nazivom „Prisutnost“.

Serija radova pod nazivom „Prisutnost“ nastaje u dužem i isprekidanom periodu (2018. – 2020.), a predstavlja autoričine nove eksperimente i stremljenja u umjetnosti. Naime, nakon niza godina posvećenih grafičkoj disciplini, umjetnica se u novijim radovima okreće tehnici akvarela.

„Serija radova je još jedna u nizu umjetničkih manifestacija, svojevrsni revival Ane Grubić koja zadržava kontinuitet stvaranja po istom problemskom ključu, a istovremeno nudi novi moment odmičući se od grafike i rabeći akvarel kao oruđe koje najpreciznije odražava njezine umjetničke preokupacije.“ navodi Katerina Jovanović, mag. phil. et hist.art., u katalogu izložbe.

Ana Grubić rođena je 1976. godine u Rijeci. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci, na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafike kod profesora Josipa Butkovića. Aktivno je djelovala i u Kalkografskom ateljeu na Sušaku. Od 2004. član HDLU Rijeka. Izlagala na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Izložbu organizira riječka podružnica Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Izložba će biti otvorena do 21. svibnja, a moći se pogledati svakoga dana od 10 do 13 sati, osim nedjelje.

Kada?

06.05.2020. – 21.05.2020.
10:00

Skip to content