LET 3 svira puna tri sata presjek cijele svoje karijere, Mrle predstavlja arhitektonsko rješenje Zvučnog karburatora, svog do sada najvećeg i najluđeg inovatorskog pothvata uz MR.LEE & IVANESKY glazbenu kulisu, TURISTI kao power četvorka sviraju svoj punokrvni rock koncert, a PROJEKT se tek predstavlja i tako počinje pisati novu riječku glazbenu povijest.

Sailor

Zaplovi uz Sailora u petak 17.7. na platou ispred novouređenih hala Exportdrva

Zaplovi zato uz Sailora i u petak 17.7. budi s nama na novom genijalnom otvorenom koncertnom prostoru na Delti – platou ispred novouređenih hala Exportdrva.

Bit će ludo, najbolje…i naše!

LET 3 (ekskluzivni trosatni koncert)

Najbolji i najgori, najveći i najgluplji, najgoliji i najnašminkaniji, najglasniji, najsiroviji, najpijaniji i najlucidniji, najljepši i najodvratniji….ma najSVE riječki bend se vraća doma…i to kako!

Dugo nisu svirali u Rijeci, a i kad su svirali, bilo bi to u prigodnim redaljkama ili festivalskim niskama koje su rijetko trajale preko uru vremena. Dugo, baš predugo nas nisu počastili trosatnim epskim putovanjem u kojem bi presjekli cijelu svoju brutalnu karijeru.  A na otvorenom prostoru to nisu učinili baš nikad i baš nigdje.

Zato slobodno ovo smatrajte jedinstvenim koncertom i teško ponovljivom ekskluzivom! Uz to, prvi je to veliki rock koncert u Rijeci nakon prvog corona zaključavanja, a nadajmo se ne i posljednji prije novog corona zatvora. Ne želiš i ne možeš ne doć. Kompa dragi – sad i tko zna kad!

ZVUČNI KARBURATOR (prezentacija arhitektonskog rješenja uz Mr. Lee&IvaneSky)

Kad je Mrle prije 4 godine zamislio i izbrijao stroj koji će koristeći zvukove i frekvencije grada na Rječini pretvarati morsku vodu u jedinstvene skulpture od soli, malo je bilo onih koji su to zapravo razumjeli. Bilo je onih koji su se pravili da kuže, a bilo je i onih koji su, poučeni raznim diverzijama Leta 3 mislili da je to neka nova trash prevara.

A istinski vjerovao nije nitko. Osim Mrleta, ali i sve većeg broja znanstvenika, umjetnika, majstora obrtnika, snimatelja i glazbenika koji su se projektu vremenom priključivali – od legendarnog riječkog mađioničara Andreja Škedla koji je postao tehnički voditelj projekta, do priznatih znanstvenika kao što je dr.sc Vanja Travaš s riječkog sveučilišta koji je projektu pružio znanstvenu podršku. Vjerovao je naprimjer i HDS ZAMP jer im je postalo jasno da bi grad Rijeka mogao postati prvi grad na svijetu u kojem će se glazba uz slušanje moći doslovce i – vidjeti.

Na Sailoru 2020. će nas Mrle i suradnici počastiti predstavljanjem arhitektonskog rješenja “Zvučni karburator” čiji koncept su uz Mrleta osmislili Miroslav Rajić i Marin Račić iz riječkog MR2 arhitektonskog studia.

Za zvučnu kulisu prezentacije su zaduženi Mr.Lee & IvaneSky koji će je obogatiti svojim pjesmama koje projekt prate od samog početka.

Pozivamo stoga sve vjerne i nevjerne Tome, da prisustvuju ovom mega iskustvu.

 

TURISTI

Najnovije glazbeno putovanje živuće riječke glazbene legende Vladota Simcicha Vave i njegove partnerice Ive Močibob rezultiralo je punokrvnim četveročlanim rock bandom kao stvorenim za koncertna uživanja. Dva sjajna albuma Human-esque i Revolucion su, po našem dubokom uvjerenju, prošli nezasluženo ispod radara šire javnosti. Evo prilike da tu nepravdu bar malo popravimo.

 

PROJEKT

Otkad su se skupili, u jesen 2018., ova optimizmom naoružana riječka glazbena družina objavljuje sve bolje i sve zaraznije singleove koji su u zadnje vrijeme popraćeni i, u najmanju ruku, zanimljivim spotovima. Najbolji je primjer pjesma i spot “Daj” – melodično, pjevno, duhovito,neopterećeno…riječki…

Album prvijenac im izlazi najesen, a mi već sad tvrdimo kako su upravo oni riječki “next big thing”.

 

ULAZNICE

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio kao i svim ovlaštenim Entrio trgovinama kao što je Dallas Music Shop u Splitskoj 2a u Rijeci. Cijena ulaznice je 80kn u pretprodaji, a na dan koncerta, ako ih do onda uopće ostane, iznosit će 100 kn.*

*Moramo posebno napomenuti kako je broj ulaznica ograničen zbog preporuka i mjera vezanih za COVID -19 epidemiju, pa se požurite po vaše ulaznice. Mi ćemo osigurati sve da se osjećate bezbrižno i sigurno dok se zabavljate.

Kada?

17.07.2020.
21:00

Kalendar događanja

Predavanje
 • 16.07.
 • (19:30)

Ljetna priča iz Benčića: predavanje o riječkim neboderima „Pogled iznad Benčića“

Saznajte kako je osmišljena i realizirana “neboderizacija” Rijeke tijekom 20. st. te kakve su stavove o stambenim tornjevima imali vodeći akteri tadašnje društvene stanogradnje...

Detaljnije

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije