U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u srijedu, 29. studenoga s poečtkom u 20 sati, bit će izvedena predstava “Ritina škola” Kazališta Planet Art.

“Ritina škola, jedna od najpopularnijih komedija u domaćoj kazališnoj ponudi, izvodi se od 2014. godine te je među najizvođenijim i najnagrađivanijim predstavama u Hrvatskoj. Svoj uspjeh okrunila je 2021. godine osvojivši Grand PrixVeliku Lisku za najbolju komediju u regiji na 18. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska uMostaru.

U ovoj neodoljivoj romantičnoj komediji pratimo inteligentnu i britku frizerku Ritu koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti. Na njemu nailazi na profesora Pravdana koji je pak toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije sreo Ritu koja okreće naglavce ne samo cijelu povijest književnosti, već i njegov život, a na koncu i svoj.

“Ritina škola” jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Kazališta Planet Art adaptirana je za Hrvatsku.

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

“Ritina škola” govori nam o tome što se događa kad se odjednom pojavi djevojka koja – želi znati, želi shvatit, želi skužit… sve!!

Vežite se! Rita nas vodi na najluđi tečaj književnosti ikada!

Willy Russell za “Ritinu školu” dobio je Nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine.

Uloge: 
Pravdan / Marko Torjanac
Rita / Vanda Winter

Režija: Marko Torjanac

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od €12 (90,41 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,85 (6,40 kn) za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

Kada?

29.11.2023.
20:00