Plesna predstava pod nazivom „I’m Alive“, u produkciji Trafika, premijerno će biti izvedena u Rijeci, u dvorani Filodrammatice u petak, subotu i nedjelju, 29., 30. i 31. listopada, s početkom u 20 sati.

Koreograf je Žak Valenta, izvođač Toni Flego, dramaturg Andrej Mirčev, scenografkinja Magdalena Pederin, kostimografi Lidija Lovrić Bošnjak i Nikola Barbir, glazbu potpisuju Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, oblikovatelji svjetla su Žak Valenta i Mario Vnučec, a za multimediju zaduženi su Ira Tomić i John Kardum. Statisti u videu su Nina Jelić, Renato Buić, Afrodita Lekaj i Monica Karleuša.

„Britanski umjetnik Michael Clark sinonim je za radikalna koreografsku praksu u kojoj se stječu klasični balet, ekscentrična moda Leigha Boweryija i anarhičan post-punk zvuk benda The Fall. Buntovan spram konvencija i hijerarhija, njegovo djelovanje 80-ih godina anticipira estetske postupke koji i danas čine okosnicu suvremenog plesa. U prvom redu, riječ je o raskrinkavanju hetero-normativnih rodnih uloga što će rezultirati fluidnim utjelovljenima čije su konstitucije nestabilne i društveno subverzivne. Polazeći od premise da se sintaksa plesnog tijela oblikuje pod utjecajima koji (ne)svjesno bivaju preuzeti od drugih autora i autorica (u ovom slučaju Clark), solo „I´m alive“ istražuje procese transformacije i prevođenje koreografskih modela u nove izvedbene konstelacije. Vizualno intrigantni kostimi i scenografija u spoju sa zvučnom kulisom elektro-punka kreiraju multimedijalni okvir u kojem se tijelo prelama kroz različite plesne stilove i narative, sazdane od biografskih slojeva, fikcije i autopoetičkih opsesija. Kao svojevrsni portret-kroz-drugog, izvedba Tonija Flege, međutim, ne iscrpljuje se u ponavljanju niti oponašanju Clarkovog vokabulara, već ustrajava na izlaganju vlastitih slabosti, eksponirajući tako ekonomske i ideološke uvjete plesa na periferiji EU-a.“ piše Andrej Mirčev o predstavi.

Projekt je podržan od Ministarstva kulture i medija RH, Grada Rijeke, Saveza udruga Molekula Rijeka, Plesni centar K2K Rijeka, PC TALA Zagreb.

Svoje mjesto na predstavi potrebno je rezervirati putem e-maila: trafikanti1998@gmail.com

Kada?

29.10.2021. – 31.10.2021.
20:00