U Ljetnom Art-kinu, u okviru prvog Riječkog filmskog foruma, održat će se projekcija južnoafričke drame „Tetkica Olivera Hermanusa.

Biti moffie znači biti slab, feminiziran, ilegalan. Godina je 1981., a manjinska bjelačka vlada Južnoafričke Republike uključena je u sukob na južnoj granici Angole. Nicholas Van der Swart, kao i svi bijeli mladići stariji od šesnaest godina, služi dvije godine obavezne vojne službe kako bi mogao braniti aktualni aparthejd režim od uvijek prisutnih prijetnji – komunizma i crne rase. Preživljavanje brutalnosti vojske za Nicholasa postaje sve kompliciranije kada ostvari povezanost s drugim novakom.

Ulaznice

Ulaznice za Riječki filmski forum dostupne su na blagajni Art-kina (koja se otvara svaki dan sat vremena prije početka prve projekcije) i na platformi ulaznice.hr.

Ulaznice se prodaju pojedinačno za projekcije, po cijeni od 25,00 kuna (20,00 kuna za članove Filmskog kluba). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta koje je posljedica očuvanja propisanih epidemioloških mjera, rezervacija ulaznica nije moguća.

Više informacija o Riječkom filmskom forumu potražite na službenoj mrežnoj stranici www.riff.hr, na stranici Art-kina www.art-kino.org te na popratnim društvenim stranicama.

Američka indie drama s elementima komedije Sveta Frances Alexa Thompsona, igra u dvorani Art-kina u srijedu, 2. rujna u 18:30 sati, a prvi Riječki filmski forum u Ljetnom Art-kinu, s početkom u 20:30, zatvara južnoafrička drama Tetkica Olivera Hermanusa.

Kada?

02.09.2020.
20:30