U okviru 25. revije lutkarskih kazališta, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku gostuje Kazalište lutaka Zadar s predstavom „Vlak u snijegu“, nastaloj prema istoimenom dječjem klasiku Mate Lovraka.

O predstavi

“Vlak u snijegu” priča je o mladim đacima koji pri povratku s izleta zapnu u snijegu te tek tada, suočeni s ozbiljnim problemom, shvaćaju kako treba raditi nesebično i skupa, za zajednički cilj, a ne samo za vlastiti račun te govori o snazi zajedništva, poštenja te ne bježanja od odgovornosti. Priča govori i o tome kako i ako netko zapadne na ‘rđave pute’ on nije izgubljen, već za njega ima nade, ako je zajednica oko njega snažna i postojana te predstavlja primjer, kako u inzistiranju na dobroti, radu i poštenju, tako i u prihvaćanju tuđeg priznanja pogreške. “Vlak u snijegu” priča priču koja pripada prošlosti, ali i sadašnjosti jer je svojom porukom i poantom svevremena. Kao takva ona poziva na odgovornost da se predstavi i suvremenom gledatelju te da ne dopusti da se vrijednosti upisane u originalni tekst zaborave.

Raspored izvedbi

  • Petak, 6. 11. u 19:00
  • Subota, 7. 11. u 10:00

Autorska ekipa:

Redatelj: Dražen Ferenčina
Surežija: Vjera Vidov
Autor dramatizacije: Filip Jurjević
Skladatelj: Igor Karlić
Scenograf i kreator lutaka: Robert Košta
Suradnik za scenski pokret: Alen Čelić
Kostimografkinja: Anita Goreta
Oblikovatelj svjetla: Frane Papić

Izvode:

Juraj Aras, Dominik Karakašić, Gabrijel Perić, Sanja Grgina, Irena Bausović Tomljanović, Gabrijela Meštrović Maštruko i Tamara Šoletić

Predstava je namijenjena uzrastu 5+ i traje 60 minuta.

Ulaznice

Ulaznice se po cijeni od 25 kuna mogu kupiti online na portalu Mojekarte.hr te na blagajni GKL Rijeka (Blaža Polića 3), s tim da se rezervacije vrše na mail blagajna.gklri@gmail.com.

Kada?

06.11.2020. – 07.11.2020.
19:00