Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, SOS Rijeka i Sveučilište u Rijeci pozivaju na projekciju višestruko nagrađenog dokumentarnog filma “Veće od traume” uz razgovor s autoricama filma Vedranom Pribačić i Mirtom Puhlovski u subotu, 25. studenog 2023. s početkom u 17 sati u Akvariju na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Film prati grupu polaznica trogodišnjeg terapijskog programa koje dijele svoje životne priče, suočavaju se s traumama prošlosti i tragaju za iscjeljenjem.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenoga posvećen je širenju svijesti o problemu nasilja nad ženama. Rodno uvjetovano nasilje je jedan od najčešćih oblika kršenja ljudskih prava u svijetu. Prema istraživanjima na globalnoj razini, svaka treća žena iskusi neki oblik nasilja tijekom svog života. Ratovi i sukobi dodatno povećavaju rizik od ratnih zločina usmjerenih upravno prema ženama, a traume ostavljaju duboke emocionalne i psihološke posljedice koje zahtijevaju posebnu pažnju i podršku društva i zajednice.

Kada?

25.11.2023.
17:00

Kalendar događanja