U nedjelju, 22. studenoga, s početkom u 19,30 sati, svečanim koncertom u riječkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, Klapa Luka održat će svečani koncert u povodu obilježavanja 35. obljetnice umjetničkog rada i djelovanja i to na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjevača.

Prigoda je to i za proslavu još jedne u nizu nagrada tijekom bogate karijere, a to je netom uručena Godišnja nagrada Primorsko-goranske županije za izniman doprinos na očuvanju, zaštiti i promicanju glazbene baštine jadranskoga podneblja, i u povodu obilježavanja 35. obljetnice klapskoga djelovanja.

Zbog pandemije koronavirusa i aktualnih epidemioloških mjera, koncert će se održati bez nazočnsoti publike, ali će se izravno prenositi putem YouTube kanala Hrvatske glazbene unije na poveznici: https://www.youtube.com/c/CroMusiciansUnion

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene unije PGŽ-a i Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava, uz potporu Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije i velečasnoga Sanjina Francetića.

O Klapi Luka

Djelujući od 1985. godine, Klapa Luka iz Rijeke sinonim je kvalitete ženskog klapskog pjevanja s osebujnim a’capella vokalnim izvedbama. Baštini tradicionalni izričaj istarsko-primorske ljestvice i dalmatinske pisme. Na nacionalnim natjecanjima klapske glazbe bila je prva ženska predstavnica cijele sjevernojadranske regije.

Svoju prisutnost na domaćoj i inozemnoj glazbenoj sceni upotpunila je brojnim koncertima, natjecanjima, raznim glazbeno-scenskim projektima, festivalima zabavne glazbe, dramskim predstavama te s nekoliko audio/video projekata.

U svojoj kolekciji Luka pohranjuje više od 60 domaćih i međunarodnih plaketa, priznanja i nagrada. Klapa je nominirana za različite nagrade, od kojih je osvojila nekoliko prestižnih sa Šibenskog, Kaštelanskog i Sinjskog festivala te primorskog MIK-a. Za dugogodišnji rad i cjelokupni doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi, Hrvatska glazbena unija dodjeljuje joj posebnu nagradu glazbene struke – Status 2015. Nositeljica je i dviju nagrada Porin, Godišnje nagrade Grada Rijeke (1996.) te Godišnje nagrade Primorsko-goranske županije (2020.), za izniman doprinos na očuvanju, zaštiti i promicanju glazbene baštine jadranskoga podneblja.

Kada?

22.11.2020.
19:30

Kalendar događanja