Hrvatska drama u suradnji s Talijanskom dramom HNK Ivana pl. Zajca 24. i 25. lipnja pod redateljskim vodstvom Marina Blaževića premijerno izvodi „Vježbanje života – drugi put“. Predstava će započeti u 19.30 sati Karnevalom političara ispred zgrade Kazališta.

Izvorna predstava “Vježbanje života” po romanu Nedjeljka Fabrija, u dramatizaciji Darka Gašparovića i režiji Georgija Para, praizvedena je u riječkome HNK 1990. godine, igrala je ukupno 86 puta pred uvijek punim gledalištem te postala kultna riječka predstava i važan element u buđenju interesa grada za vlastitim identitetom.

Predstava će ponovno pričati o Rijeci od početka 19. stoljeća do 50-ih godina prošloga stoljeća, ali s produžetkom i novom perspektivom nakon tog doba, pa sve do današnjeg vremena. Predstava priča priču i riječkom HNK-u kojem se zbivaju neka od ključnih događanja.

Na sceni 90 izvođača

U dramatizaciji su surađivale i Lucija Klarić, Maja Ležaić i Nikolina Rafaj, pa će nova predstava donijeti žensku perspektivu na povijest Rijeke, uz nastup četiriju velikih glumica, Neve Rošić, Zrinke Kolak Fabijan i Olivere Baljak, koje su glumile u prvom “Vježbanju života”, te Mire Furlan.

Nastupit će više od 30 glumica i glumaca, a uz članove Riječkog kazališta mladih “Kamov”  i članove zbora Opere, na sceni će biti ukupno više od 90 izvođača. Predstava se postavlja kao zajedničko ravnopravno djelo Hrvatske i Talijanske drame riječkoga HNK.

Dramaturške savjetnice u predstavi su Neva Rošić, Mira Furlan i Lada Čale Feldman. Koreografkinja i asistentica redatelja je Mila Čuljak, scenograf Alan Vukelić, kostmografkinja Sandra Dekanić, autori glazbe Josip Maršić i Zoran Medved, video materijala Marin Lukanović, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.

Reprizne izvedbe predstave „Vježbanje života – drugi put“ na programu su 26., 27., 29. i 30. lipnja u 20 sati.

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti online na poveznici https://www.ulaznice.hr ili na Blagajni HNK Ivana pl. Zajca od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati, subotom od 9 do 13 sati i sat vremena prije predstave. Telefonski brojevi blagajne su 051/337-114 i 091-155 51 63, a e-mail blagajna@hnk-zajc.hr.

Kada?

24.06.2020. – 30.06.2020.
19:30

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije