Nakon završetka kratke predsezone, novu će sezonu, 2021./2022. u ponedjeljak, 20. rujna 2021. u riječkom HNK Ivana pl. Zajca svečano otvoriti mjuzikl „Baciami, Cate“ ansambla Talijanske drame.

Talijanska verzija popularnog mjuzikla „Kiss me, Kate“, nakon hrvatske adaptacije ponovno udružuje sve umjetničke ansamble u režiji i koreografiji Tihane Strmački, a pod glazbenim vodstvom Filip Gjuda. Talijanski prijevod i prepjev komične adaptacije Shakespearove “Ukroćene goropadnice”, napisao je Corrado Abbati. Kroz predstavu u predstavi paralelno pratimo uzbudljivu radnju na pozornici i iza nje, a kroz odnos glavnih glumaca i bivših supružnika duhovit prikaz muško-ženskih  odnosa. Broadwayski komični klasik “Kiss me, Kate” nastao je iz pera bračnog para Belle i Samuela Spewacka, a glazbu i stihove napisao je Cole Porter.

Tihana Strmečki u dvostrukoj ulozi, i redateljice i koreografkinje, kaže: „Ova predstava pruža odmak od svakodnevnice u kojoj se publika može prepoznati, zamisliti, oduševiti i nadam se – inspirirati.“

Glavnu žensku ulogu, ulogu Lilli Vanessi odnosno Cate ponovno tumači zvijezda riječkog mjuzikla Leonora Surian Popov, a njen partner, kao Bruno Cambieri i Petruccio, je Mirko Soldano. U ostalim su ulogama Elena Brumini i Stefano Surian, te Mario Jovev, Aleksandar Cvjetković, Bruno Nacinovich, Giuseppe Nicodemo, Andrea Tich i Anton Plešić. Scenografiju potpisuje Liberta Mišan, a kostimografiju Sandra Dekanić. Oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić, a oblikovatelj zvuka Saša Predovan.

U sklopu premijere održat će se i tradicionalna dodjela Nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2020./2021.

Na ulazu je potrebno predočiti COVID-potvrdu.

Kada?

20.09.2021.
19:30