U ponedjeljak, 20. studenoga 2023. u 11 sati, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku premijerno će biti izvedena edukativna predstava „Mreža“ Udruge Hepatos Rijeka.

Predstava je nastala u partnerstvu s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Odjelom za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti, Odsjekom za promicanje i zaštitu mentalnog zdravlja i voditeljem Odsjeka doc. dr. sc. Darkom Rovišem, prof. soc. pedagogije i suradnji s Teatrom Edukaz Rijeka.

Predstava je dio programa prevencije pojave rizičnih ponašanja kod djece i mladih „Kazališne priče Udruge Hepatos Rijeka“, realiziranog u suradnji s Teatrom Edukaz. U sklopu tog programa već su nastale predstave koje obrađuju teme eksperimentiranja s opojnim sredstvima te krvlju prenosivih virusnih infekcija („Lucijina priča“), zlouporabe alkohola („Boca istine“), poremećaja u prehrani i utjecaja društvenih mreža na život djece i mladih (“Život s vagom”).

Nova edukativna predstava „Mreža“ namijenjena je učenicima viših razreda osnovnih škola i srednjih škola. U predstavi se kroz životne priče nekoliko likova koji pohađaju osnovnu školu prikazuju najčešći problemi s kojima se mladi danas susreću u svojoj socijalnoj okolini kao što su  utjecaj medija, društvenih mreža, vršnjačko nasilje, vršnjački pritisak, anksioznost, depresija…

Cilj predstave je pokazati mladima adekvatne i neadekvatne načine suočavanja s problemima i izazovima te pomoći im razviti životne i socijalne vještine koje će im pomoći u njihovu rješavanju.

Autor i redatelj predstave je Marko Dorčić iz Teatra Edukaz, a recenzent dr. sc. Darko Roviš, prof. soc. pedagogije.

Kada?

20.11.2023.
11:00