Predstava autorice teksta i redateljice Tamare Kučinović “Srce veće od mene samog” premijerno će se izvesti u petak, 24. rujna, u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, i to u dvama terminima, u 17.30 i 20.30 sati.

Riječ je o toploj i dirljivoj priči smještenoj u svijet životinja, koja se bavi strahom od emocija, posebno danas u vremenu obilježenom pandemijom. Glavni lik je medvjed koji se budi iz zimskog sna, te želi okupiti sve životinje u svom srcu, velikom poput kuće.

„Svako je srce drugačije. Postoje mala srca, zatim još manja od malih i manja od najmanjih, brza, brza od bržih i još brža od najbržih, tiha, zatim tiša od tihih i gotovo nečujna, glasna, glasnija od glasnih i glasnija od buke, spora, sporija i beskrajno spora, hladna, hladnija, najhladnija, topla, toplija od toplih i najtoplija od najtoplijih, mirna, živahna, radoznala, plaha, krhka, ranjena, puna, prazna, razočarana, ozdravljena, tužna, kamena. Velika srca, veća od velikih i najveća od najvećih. Takvo srce ima medvjed Ursa. Najveće. Srce kao kuća. Ursino srce toliko je veliko da može pustiti unutra i zeca, i soba, i ježa, i tvora, i zmiju. Svakoga. Jer imati takvo srce, a ne dijeliti ga, prava je šteta, veća od najveće štete.” navodi se u tekstu Tamare Kučinović i Nikše Eldan.

Uz Zlatka Vicića u ulozi medvjeda Ursa, glume David Petrović, Tilen Kožamelj, Almira Štifanić, Andrea Špindel, Petra Šarac i Damir Orlić.

Dramaturg i pomoćnik redateljice je Nikša Eldan, likovna oblikovateljica Alena Pavlović, skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić a oblikovatelji svjetla Tamara Kučinović i Sanjin Seršić.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od sedam godina.

Reprizne izvedbe su u subotu 25. rujna, u 11 i 18 sati.

Ulaznice

Preporuka: Ulaznice za predstave GKL Rijeka mogu se kupiti online na portalu Mojekarte.hr.

Rezervacije ulaznica: blagajna.gklri@gmail.com

Radno vrijeme Blagajne: sat vremena prije početka predstave na mjestu izvedbe

Napomena: Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 24 sata prije početka održavanja programa.

Molba: Blokovi sjedećih mjesta sastoje se od dvije, tri ili četiri stolice, ovisno o broju članova obitelji, odnosno grupe koja zajedno dolazi te se publika moli da na taj način rezervira, odnosno kupuje svoje ulaznice.

Cijena ulaznice: 25,00 kuna

Kada?

24.09.2021. – 25.09.2021.
17:30