Predstava za najmlađe “Oh la la”, u režiji Mateje Bizjak Petit, plod je suradnje dvojice vrlo poznatih francuskih umjetnika – književnika i dječjeg pjesnika Bernarda Friota i slavnog ilustratora Hervéa Tulleta, poznatoga i po svojim popularnim slikovnicama, performerskim čitanjem knjiga te dinamičnim radionicama za djecu.

Koncept Hervéa Tulleta „Ideal Expo” poslužio je kao polazna točka za inscenaciju stihova Bernard Friota koje je on spjevao baš za ovu predstavu.

Snaga Tulletovog koncepta ne leži samo u estetici već i u samom kreativnom procesu: pruža obilje raznolikih prijedloga za igru i stvaranje. Bernard Friot u ovom pjesničkom monologu, kojeg je nesumnjivo napisao dječačić koji još uvijek živi u njemu, uvlači i nas u stvarnost našeg društva gdje materijalni uspjeh prečesto i prebrzo ima prednost nad čovječanstvom i osjetljivošću bića. U nekoliko situacija svakodnevnog života, u nekoliko „običnih” trenutaka, vodi nas do dubokog promišljanja o razmišljanju djeteta, a posebno o određenim ljudskim odnosima unutar obitelji i šire.

Predstava se u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka izvodi u četvrtak i petak, 14. i 15. siječnja, u 17:30 i 19 sati, te u subotu, 16. siječnja, u 11 i 18 sati.

Autorski tim

Vizualni identitet: Hervé Tullet
Redateljica i dramaturginja: Mateja Bizjak Petit
Izvodi: Petra Šarac
Prevoditeljice: Maša Jazbec, Ksenija Mravlja i Mateja Bizjak Petit
Asistent redateljice i dramaturginje: Anže Virant
Scenografkinja i autorica lutaka: Véronique Canevet
Skladatelj: Damien Félix
Suradnica za scenski pokret: Barbara Kanjc
Oblikovanje svjetla: Mateja Bizjak Petit i Sanjin Seršić

Za uzrast: 3+
Trajanje: 30 min.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 25 kuna preporučuje se kupiti online na portalu Mojekarte.hr, a rezervirati ih možete na mail blagajna.gklri@gmail.com. Rezervirane ulaznice moraju se podignuti najkasnije 30 minuta prije početka predstave na blagajni GKL-a (Blaža Polića 3.)

Kada?

14.01.2021. – 16.01.2021.
17:30