Jedno od najznačajnijih djela svjetske knjževnosti, Boccacciov “Decameron” u prosincu 2020. godine imalo je premijeru na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca s početkom, a ponovno se može pogledati 15. siječnja 2021. godine u 19 sati i 16. siječnja 2021. godine u 18 sati.

Predstavu Talijanske drame, u suradnji s Hrvatskom dramom, redateljski potpisuje Luciano Delprato, koji je ujedno i autor adaptacije.

Za razliku od izvornika, mjesto radnje nije Firenza već Rijeka, umjesto u doba kuge događa se u doba Covida-19, desetero mladih umjesto u seosku vilu od zaraze bježe u kazalište. a umjesto stotinu pričaju deset priča. Na taj način Luciano Delprato, jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe (Argentina), na ironičan je način progovorio i o vremenu u kojem

U predstavi glume Aleksandar Cvjetković, Leonora Surian Popov, Bruno Nacinovich, Denis Brižić, Elena Brumini, Serena Ferraiuolo, Ivna Bruck, Mirko Soldano, Anton Plešić, Giulio Settimo, Andrea Tich, Stefano Surian, Jasmin Mekić, Edi Ćelić, Nikola Nedić i Mario Jovev.

Autorski tim, uz Argentinca Delprata, čine i scenografkinja Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, koreograf Michele Pastorini, oblikovatelj svjetla Robert Pavlić, autori glazbe Federico Rossignoli, Teodora Tommasi i Francesco Gulic te oblikovatelj zvuka Saša Predovan.

Predstava je titlovana na hrvatski jezik.

Predstava traje oko dva i pol sata, izvodi se s jednom pauzom.

Kupite ulaznice na blagajni kazališta ili putem platforme Ulaznice.hr.

Više na https://hnk-zajc.hr/predstava/decameron-dekameron.

Kada?

15.01.2021. – 16.01.2021.
19:00