17,00 SATI: PROJEKCIJA FILMA: PREDBOŽIĆNA NOĆNA MORA

Dječja kuća, Dvorana, trajanje: 76 min, ulaznica: 25 kn

Jack Skellington (Jack Kostur) apsolutni je kralj grada Noći Vještica u kojem se iz godine u godinu prilikom proslave Noći vještica pripremaju nova, strašna iznenađenja za ljude u stvarnom svijetu. Jacku je, međutim, već pomalo dosadila uvijek ista proslava te osjeća da u njegovom životu nešto nedostaje. Za vrijeme večernjeg lutanja šumom, on slučajno otkriva vrata koja vode u grad pun snijega, svjetla i sreće. Očaran tim veseljem, odlučuje jednoličnost dosadašnjih proslava zamijeniti novim praznikom – Božićem! Međutim, starih se navika teško riješiti, pa će tumačenje i proslava Božića u ovom gradu možda malo odskakati od onoga na što smo inače navikli…

Iako se smatra blagdanskim klasikom, većina će teško povjerovati da je Predbožićna noćna mora nastala prije punih 28 godina. Film je režirao poznati američki animator Henry Selick (James i divovska breskva, Koralina i tajna ogledala), ali Predbožićna noćna mora neraskidivo je vezana uz Tima Burtona, koji je osmislio priču i likove u filmu – prvom koji je u potpunosti nastao tehnikom stop-animacije. Do ideje za film Burton je došao dok je gledao zaposlenike u jednoj trgovini kako zamjenjuju proizvode za Noć vještica s božićnim dekoracijama.

Projekciju organizira Art-kino. Ulaznice za filmske projekcije  dostupne su na blagajni u prizemlju Dječje kuće, putem platforme www.ulaznice.hr  te na blagajni Art-kina. Blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije i zatvaraju 10 minuta nakon početka zadnje projekcije.

Kada?

19.12.2021.
17:00