U okviru Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa “Periskop” u subotu 4. rujna u 20 sati u HKD-u na Sušaku održat će se predstava „ROB3RTA“ u izvedbi Roberte Milevoj.

ROB3RTA treći je u nizu solo radova plesačice i koreografkinje Roberte Milevoj koji se nastavlja na predstave Roberta, Roberta (2010) i Opet Roberta (2013). U dosadašnjem stvaralaštvu, autorica se bavila propitivanjem odnosa između izvedbe i koreografije kao mjesta susreta prirodnog emotivnog iskustva s umjetnim prostorom izvedbe.

Autoricu u okviru ovog projekta primarno interesira analiza kapaciteta vlastitog izvođačkog tijela, kapaciteta koji su nužno uvjetovani unutarnjim sadržajima, a pri čemu se kao centralno pitanje nameće sljedeće – na koji način osobni emotivni doživljaji, sjećanja i unutarnji monolozi mogu postati uporištem za solo izvedbu te kako obilježja vlastite (ženske) prirode i modusi njene manifestacije u plesnoj izvedbi, mogu uvjetovati drugačije poetske pristupe plesnom materijalu i koreografiji. Tijelo se ovdje promatra kao mehanizam koji nosi sa sobom ispovijest, ali i povijest izvedbenosti specifičnog autorskog tijela.

Roberta / Foto: Andi Bancic

Roberta / Foto: Andi Bancic

Koreografija i izvedba: Roberta Milevoj
Glazba: Miro Manojlović
Svjetlo: Saša Fistrić
Kostim: Desanka Janković
Suradnik pri projektu: Matija Ferlin
Fotografije: Andi Bančić
Dizajn plakata: Matija Ferlin
Prijevod: Ana Uglešić
Produkcija: umjetnička organizacija NIKAD KRAJA

Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva kulture RH te realiziran u suradnji s Mediteranskim plesnim centrom u Savičenti.

Gostovanje ove predstave sufinancirano je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Ulaznice

Ulaznice za predstave mogu se nabaviti na blagajni na mjestu izvedbe jedan sat prije početka svake predstave. Cijena se, ovisno o lokaciji i pripadnosti određenoj skupini kreće od 25 do 50 kuna, ili 200 kuna za festivalsku ulaznicu. Za sve programe i festivalsku ulaznicu potrebna je prethodna najava/rezervacija na mail festival.periskop@gmail.com.

Šesto izdanje festivala Periskop ove se godine u Rijeci održava od  24. kolovoza do 4. rujna i donosi šest plesnih predstava te rezidencijalni, edukativni i filmski popratni program.

Periskop – festival suvremenog plesa i novog cirkusa organizira udruga Prostor plus, a financijski podupiru Ured za kulturu Grada Rijeke te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Hrvatski kulturni dom na Sušaku i Savez udruga Molekula podržavaju organizaciju festivala. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne potpore Zaklade Kultura nova.

Kada?

04.09.2021.
20:00