Od subote, 14. studenog do subote 21. studenoga trajat će otvorenje riječke Palače šećerane namijenjeno svim zainteresiranim posjetiteljima, zaljubljenicima u Rijeku i njenu povijest, znatiželjnicima, građanima i gostima Rijeke.

Nakon dvije i pol godine, koliko su trajali radovi na obnovi i uređenju same zgrade te na kreiranju izuzetno atraktivnog stalnog izložbenog postava o riječkoj povijesti, ovaj je novi prostor Muzeja grada Rijeke spreman za prihvat posjetitelja, ali uz poštovanje svih mjera zaštite od koronavirusa.

Upravo zbog epidemiološke situacije, otvorenje Palače šećerane trajat će više dana i u tom razdoblju otvorenja, svakoga dana od 11.00 do 18.00 sati razgledi će biti unaprijed organizirani i besplatni za sve zainteresirane.

Besplatne ulaznice za posjet Palači i vođene obilaske stalnog izložbenog postava Muzeja grada Rijeke, građani mogu podići u Ri Infu (Informativni centar Grada Rijeke, Korzo 18 b), od četvrtka, 12. studenog u 12.00 sati pa nadalje – radnim danom u vremenu od 8.00 do 16.00 sati (u kasnijim popodnevnim satima te subotom i nedjeljom Ri Info ne radi).

Zbog epidemiološke situacije i poštovanja epidemioloških mjera, obilasci će tijekom osmodnevnog otvorenja biti organizirani na način da u muzej istovremeno ulaze dvije grupe po 25 osoba od kojih će jedna najprije razgledati prostor prvog kata, a druga prostor drugog kata te će se potom zamijeniti. Vođeni obilasci traju 60 minuta, nakon čega će se prostor dezinficirati u pauzi od 30 minuta kako bi bio siguran za prihvat sljedeće dvije grupe posjetitelja.

Na besplatnim ulaznicama, koje se podižu u Ri Infu, bit će naveden dan i sat u kojem određeni posjetitelj može doći u obilazak Palače i njena stalnog postava, a sve kako bi se osiguralo da u prostoru istovremeno boravi onoliko ljudi koliko to epidemiološke mjere dopuštaju.

Treba napomenuti i da je nošenje zaštitnih maski obavezno tijekom boravka u prostoru Palače, a dezinficijensi za ruke postavljeni su na više mjesta u prostoru pa se posjetitelji pozivaju da ih koriste.

Kada?

14.11.2020. – 21.11.2020.
11:00

Kalendar događanja