U petak, 9. listopada u 19 sati u Exportu na Delti bit će otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata 2019. godine. Nakon premijernog izdanja u Splitu u ožujku 2020., repriza u Zagrebu, Šibeniku i Zadru, izložba je stigla i u Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture.

Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata najstarije su i najvažnije arhitektonske nagrade u Republici Hrvatskoj koje već desetljećima vrednuju izvanredna ostvarenja u različitim kategorijama arhitektonske izvrsnosti.

Na prijave za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini pristiglo je ukupno 107 autorskih radova, od kojih je stručni žiri nominirao određeni broj za nagrade po kategorijama. Nagrade su dodijeljene u ožujku 2020. na otvorenju izložbe postavljene u prostoru Podruma Dioklecijanove palače u Splitu u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) i Društva arhitekata Splita (DAS).

Podsjetimo, nagrada “Viktor Kovačić” za životno djelo dodijeljena je Radovanu Tajderu.
Nagrada “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2019. godinu dodijeljena je Saši Begoviću, Marku Dabroviću, Tatjani Grozdanić Begović, Silviju Novaku i Pauli Kukuljici – 3LHD za URANIU u Zagrebu.

Nagrada “Drago Galić” za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za 4 kuće za 4 brata u Zadru.

Nagrada “Bernardo Bernardi” za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2019. godinu dodijeljena je Lei Pelivan i Tomi Plejiću za Bijeli Loft u Zagrebu.

Nagrada “Neven Šegvić” za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tomislavu Paveliću, Marku Sančaninu, Miri Stanić, Evelini Turković, Vesni Vuković i Frani Petru Zovku za Radijsku emisiju Stvarnost prostora.

Organizatori izložbe u Rijeci su Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA), Društvo arhitekata Rijeka (DAR), Sveučilište u Rijeci – DeltaLab, RIJEKA 2020 i Grad Rijeka.

Izložba ostaje otvorena do 30. listopada svakim danom od 11 do 21 sat, a ulaz na izložbu je besplatan.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Kada?

09.10.2020. – 30.10.2020.
19:00

Kalendar događanja