Obnovljena operna predstava „Romeo i Julija“ Charlesa Gounoda, u režiji Marina Blaževića i pod dirigentskim vodstvom Marka Hribernika, nastala u koprodukciji s Teatrom Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazion.

Prigodom premijere u siječnju 2019., koju je opjevala oduševljena kritika i oplakala duboko ganuta publika, ova je poznata operna verzija nesumnjivo najpoznatije ljubavne priče svih vremena, Shakespeareovih „Romea i Julije” bila prvi put put u povijesti izvedena na riječkoj opernoj pozornici te otkrila ponešto drugačiji pogled na dirljivu priču o ljubavi koja može preživjeti jedino u smrti

U glavnim ulogama su sopranistica Anamarija Knego kao Julija i kubanski tenor Bryan Lopez Gonzalez u ulozi Romea.  U predstavi će se predstaviti nova generacija opernih solistica i solista koja najavljuje i novu fazu riječke opere, uz sjajnog kubanskog tenora Bryana Lopeza Gonzaleza, prvi put u riječkoj operi nastupaju i Davor Nekjak te Benjamin Šuran, dok se mlada riječka mezzosopranistica Emilia Rukavina pojavljuje u muškoj ulozi.

Predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom jeziku, a na programu HNK Ivana pl. Zajca je 17., 22. i 29 siječnja 2022. godine.

Kada?

17.01.2022. – 29.01.2022.
19:00