“Moje mjesto pod suncem” program je socijalnog uključivanja namijenjen djeci i roditeljima iz obitelji koje žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima. Cilj programa je prekinuti krug siromaštva u kojemu se djeca nalaze time što će im program omogućiti aktivnosti koje su nužne za njihov razvoj, a koje im njihovi roditelji ne mogu priuštiti.

Program u suradnji s mnogobrojnim volonterima i donatorima provodi riječka Udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe).

U listopadu 2020. godine udruga je započela s nacionalnom donatorskom kampanjom s ciljem sakupljanja sredstava za uređenje prostora za rad s djecom ispod ruba siromaštva. Prostor je ustupilo Sveučilište u Rijeci, a cilj je sakupiti 1,2 milijuna kuna za potpunu adaptaciju i uređenje prostora od 380 kvadratnih metara.

Kampanji se pridružio i poznati hrvatsko-američki dizajner Mirko Ilić, koji je autor loga kampanje te koji je, zajedno sa Slavenkom Drakulić i Rujanom Jeger, pripremio slikovnicu “Moje mjesto pod suncem”, s ciljem sakupljanja sredstava za kampanju.

Sav prihod od prodaje knjige namijenjen je kampanji “Moje mjesto pod suncem”.

Slikovnica će se online putem predstaviti u subotu, 25. rujna, u 17 sati.

Moderator će biti Seid Serdarević, a predstavljanje slikovnice moći će se pratiti na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

Kada?

25.09.2021.
17:00