U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka u ponedjeljak 8. 11. u 18 sati održat će se predstavljanje knjige i druženje s Velimirom Grgićem, autorom uspješne knjige “Teorije zavjere XXI. stoljeća”.

Rezervacije mjesta na susretima su obvezne i primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr.

Kada neka knjiga tako brzo nestaje s polica znamo da je nešto stvari vruće u igri. Velimir Grgić uzeo je u ruke jedan od top fenomena današnjice, teorije urote i istražio što se iza svega krije, kako je tekao naš put prema ovoj urotničkoj eri. Kako kaže “Živimo u doba dosad neviđene inflacije informacija, ali i dezinformacija Što je u toj kakofoniji vijesti istina a što laž, kako smo došli do toga da vjerujemo ili u sve ili ni u što, pokušava nam otkriti knjiga „Teorije zavjere 21. stoljeća“. Jednostavno, pregledno, kronologijski ali i problematski, no istodobno i uzbudljivo Grgić nam – prvi u Hrvatskoj – na jednom mjestu nudi cjelovit pregled i kronologiju fenomena koji su nas doveli do toga da živimo u vremenu kada nijednu informaciju i vijest ne možemo i ne smijemo uzimati – zdravo za gotovo. Naš program posvećen otpornosti zato će biti pravi kutak za ovu temu.

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života – psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama…

Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama.

Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.

Kada?

08.11.2021.
18:00