Show Prvi svemirski letači za djecu i odrasle posvećen je kozmonautima koji su se među prvima vinuli u svemir.

Nakon što je Sovjetski Savez lansirao u zemljinu orbitu prvi umjetni satelit Sputnjik 1 te životinju – psa Lajku sa Sputnjikom 2, uslijedio je prvi let čovjeka u svemir – Jurija Gagarina. Nakon toga slijede i drugi sovjetski kozmonauti koji su po nečemu prvi, među njima je prva žena i prvi „šetač“ u svemiru, te prvi američki astronaut koji je zakoračio površinom Mjeseca. Svi redom zaljubljenici nebeskih visina: voljeli su padobranstvo, letove sportskim i vojnim avionima i njihov san bio je vinuti se u svemir. Oni će (zasigurno) ostati vječni junaci u našim srcima. U našoj prezentaciji upoznat ćemo se s tim hrabrim ljudima – astronautima / kozmonautima, ali i svih onih bez kojih ti letovi ne bi bili mogući.

Program će se prikazivati svake srijede do kraja mjeseca, 7., 14, 21. i 28. listopada s početkom u 19.30 sati u prostoru digitalnog planetarija.

U Astronomskom centru Rijeka na snazi su privremeni uvjeti za posjete od strane HZJZ. Iste preporuke možete saznati na www. astronomski-centar-rijeka.hr.

Prodaja ulaznica:
• Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.); Sveti Križ 33, Rijeka
• www.mojekarte.hr

Kontakt:
• T. 051 / 455-700; F. 051 / 455-701
astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr
www.astronomski-centar-rijeka.hr
• Facebook Astronomski centar Rijeka

Kada?

07.10.2020. – 28.10.2020.
19:30

Kalendar događanja