U sklopu manifestacije Noć muzeja, u Galeriji Principij u petak, 29. siječnja, u 17 sati otvara se izložba dokumentarnih fotografija „Mijena kao neminovni proces evolucije“, autorice Marije Lazanje Dušević, više kustosica i dokumentaristice Muzeja grada Rijeke, o obnovi Palače šećera.

Kako se navodi u najavi, izložba predstavlja niz fotografija koje svjedoče mijenu jednoga industrijskog objekta u instituciju kulture. Radi se o Šećerani, tj. o dijelu bivše tvornice „Rikard Benčić“ koji je od njena raspada zjapio prazan. Marija Lazanja Dušević prati sve faze rada i fotografski bilježi preuređenja.

“Prateći svakodnevno i fizičku i duhovnu mijenu povijesnog prostora, Marija je napravila na tisuće fotografija. Na ovoj izložbi ih je samo šezdeset i to je sasvim dovoljno da steknemo osnovni doživljaj ove važne preobrazbe”, navodi se u najavi.

Pozivnica - Galerija Principij, Noć muzeja 2021.

Izložba će ostati otvorena do 10. veljače, a moći će se razgledati od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Organizator izložbe je Fotoklub Rijeka u suradnji s Muzejom grada Rijeke.

Osim izložbe, u Galeriji Principi će u 19 sati započeti videoprojekcija predavanja ravnatelja Muzeja grada Rijeke Ervina Dubrovića o Palači šećera, a u 20 sati videoprojekcija o aktivnostima Fotokluba Rijeka u 2020. godini.

Kada?

29.01.2021.
17:00