I ove godine za najkraći dan u godini u Art-kino stižu najkraći filmovi! Osmi Maraton kratkometražnih filmova u nezavisnim kinima diljem Hrvatske organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Kino mrežom, a zimski ekvinocij u riječkom Art-kinu obilježava se u nedjelju, 20. prosinca u 16 sati uz animirane kratkiše za najmlađe i ponedjeljak, 21. prosinca u 17 sati uz igrane, dokumentarne i animirane kratkometražne filmove domaćih autorica i autora.

Mali europski maratonci blok je filmova namijenjen djeci, a realiziran je kroz europsku razmjenu programa. Čini ga izbor od sedam filmova autora iz Njemačke, Litve, Švicarske, Irske i Nizozemske donoseći presjek bogate europske proizvodnje kratkometražnog filma. U ovom međunarodnom bloku bit će prikazan i hrvatski animirani film Kuc kuc Ivane Guljašević Kuman.

Domaći program Hrvatski maratonci čini šest suvremenih naslova, a u Art-kino donosi studentski igrani film Južno voće Josipa Lukića, animirani film Arka Natka Stipaničeva, najbolji film Natjecanja hrvatskog filma ovogodišnjeg Animafesta, dokumentarni film Osoba Sunčice Ane Veldić koji je osvojio posebno priznanje na jedinstvenom Corona Short Film Festivalu, eksperimentalni film Porvenir Renate Poljak, pobjednik ovogodišnjeg Liburnia Film Festivala te animirani filmovi Toomas ispod doline divljih vukova Chintisa Lundgrena i Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali u režiji Matije Pisačić i Tvrtka Rašpolića.

Ulaz na 8. Maraton kratkometražnog filma slobodan je za sve posjetitelje. Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta preporučuje se rezervacija ulaznica e-poštom ulaznice@art-kino.org.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

20.12.2020. – 21.12.2020.
16:00

Kalendar događanja