Samostalna izložba „Memorabilije umjetnosti“ riječke umjetnice Letricije Linardić od 2. do 16. ožujka bit će postavljan u Galeriji Juraj Klović.

Kako se navodi u katalogu izložbe, Letricija Linardić kroz umjetničke akcije i instalacije vezane uz knjige kao mjesta skladištenja znanja suočava nas s pozicijom umjetnosti i znanja u današnjem društvenom kontekstu. Komprimiranim zatvorenim sustavima poput knjiga o umjetnosti i enciklopedija znanja razotkriva krah tih sustava i procese devalvacije njihovih vrijednosti.

Organizator izložbe je riječki ogranak Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Izložba u Galeriji Juraj Klović (Verdijeva 19 b) može se razgledati od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.

O autorici:

Letricija Linardić rođena je u Rijeci 1971. godine. Nakon završenog studija likovne kulture na riječkom Pedagoškom fakultetu, završava magisterij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Doktorirala je u znanstvenom području edukacijskih znanosti u likovno-umjetničkom području na Pedagoškom fakultetu u Ljubljani.

Izražava se uglavnom u mediju grafike. U svojem radu koristi fotografiju, umjetničku instalaciju, umjetničku akciju, kolaborativne radove, izrađuje umjetničke knjige i sl. Bavi se temama koje se odnose na likovne probleme, primjenu suvremenih tehnologija u spoju s tradicionalno determiniranom umjetnošću. Često kroz društveno angažirane radove propituje socijalne i moralne teme.

Od 1994. godine do danas izlagala je na dvanaestak samostalnih i preko 140 skupnih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu. Zaposlena je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci kao redoviti profesor grafike i metodike likovne kulture i umjetnosti. Stručne umjetničke tekstove objavljuje u raznim stručnim, znanstvenim i umjetničkim publikacijama. Dobitnica je pet nagrada za umjetnički rad.

Kada?

02.03.2021. – 16.03.2021.
10:00