Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka u Galeriji Juraj Klović od 9. do 23. rujna postavlja novu izložbu iz ciklusa Dijalog 2 koja pod nazivom „Među nama“ okuplja radove četiriju umjetnica: Ivane Bajcer, Nine Lekić, Nine Licul i Dajane Radoš.

Izložba predstavlja knjige umjetnika, knjige za crtanje, grafike, crteži, fotografije, skulpture, a kako se navodi u najavi izložbe, projekt ovih umjetnica razvija se kroz tematska usmjerenja i četiri različite poetike.

„Umjetnice Dajana Radoš i Ivana Bajcer ostavljaju trag kroz formu knjige. Predstavljaju se knjigama umjetnika, a Bajcer i knjigama za crtanje. Knjiga kao takva u sebi nosi dozu intimnosti i intrige. Otvarajući, odnosno listajući je, ona u potpunosti ostvaruje svoju umjetničku auru. Ista intimnost, ali u drugom umjetničkom mediju otkriva se kroz fotografske zapise rada Nine Licul, čiji crno bijeli portreti nadopunjavaju grafizam prethodnih autorica. Skulpturalne instalacije Nine Lekić, u grubim, građevnim materijalima i snažnoj formi reflektiraju kontemplaciju umjetnice. Naizgled karakterno sukobljene povezane su na suptilnoj razini energije te objedinjuju liriku četiri autorice na osjetilnoj razini“, navodi se u najavi.

Katalog izložbe dostupan je na poveznici: https://www.mojarijeka.hr/wp-content/uploads/2022/09/Katalog-izložbe-Među-nama-HDLU.pdf

Otvorenje izložbe bit će u petak, 9. rujna 2022. u 20 sati.

Izložba ostaje otvorena do 23. rujna i moći će se pogledati u radno vrijeme Galerije Juraj Klović (Verdijeva 19 b, Rijeka): od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati.

Kada?

09.09.2022. – 23.09.2022.
20:00