U Ljetnom Art-kinu 5. srpnja u 21:30 sati održava se iščekivana premijera domaćeg dokumentarnog filma Ljubav oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara, kojoj će prisustvovati i sami autori filma. Uz premijerno prikazivanje, koje je već rasprodano, film se nalazi na repertoaru Art-kina u srpnju još pet puta.

Jedno univerzalno pitanje (Što je to ljubav?) i zajednička strast prema putovanju naveli su bračni par Anđelu i Davora da svoje bračno putovanje pretvore u istraživanje koje se protegnulo na šest kontinenata, trideset zemalja i više od dvije stotine ljudi kojima su postavljali isti set pitanja o ljubavi i njezinom značenju. Iz dobivenih odgovora koji su intervjuirani davali ispred kamere, u ambijentima koji se kreću od komfornih i dizajnerskih stanova preko koliba i šatora do nastambi u džungli, stvorena je planetarno šarena lepeza shvaćanja jednog od fundamentalnih osjećaja ljudskosti – ljubavi.

Od prikupljenog filmskog materijala autorski par Anđela i Davor Rostuhar složio je dokumentarni kolaž nazvan Ljubav oko svijeta koji donosi ukupno trideset i troje raznolikih poimanja ljubavi i partnerstva u različitim kulturama diljem svijeta. Riječ je o intervjuima s ljudima iz različitih geografskih, kulturnih, ekonomskih i političkih sredina, kao i seksualnih opredjeljenja i kontekstā.

Sam film svoju je svjetsku premijeru imao na televiziji Arte poznatoj po svom dugogodišnjem radu na promicanju europske i svjetske kulture, a na festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox osvojio je nagradu publike.

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.)

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kulturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.)

Raspored repriznih projekcija:

uto, 6. 7. 19:30 Art-kino
uto, 6. 7. 21:30 Ljetno Art-kino
sri, 7. 7. 19:30 Art-kino
pon, 12. 7. 21:30 Ljetno Art-kino
uto, 13. 7. 21:30 Ljetno Art-kino

Ulaznice

Ljetno Art-kino nalazi se u dvorištu Kapucinskog samostana u koje se ulazi kroz hodnik Art-kina. U slučaju lošeg vremena, projekcije se u istom terminu premještaju u dvoranu Art-kina.

Ulaznice za filmske projekcije u Art-kinu mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući mogu se kupiti putem internetske stranice ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije i na blagajni Art-kina.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

05.07.2021.
21:30

Kalendar događanja

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Razgovor
 • 23.09.
 • (20:00)

Adaptacija. Čitanje filma #3: Ivan Salaj i “Osmi povjerenik”

U Art-kinu gostuje redatelj Ivan Salaj povodom prikazivanja njegove hit komične drame Osmi povjerenik, nastale prema istoimenom predlošku Renata Baretića...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije