Na programu Ljetnog Art-kina 21., 25. i 26. srpnja je nova kriminalistička drama Fatiha Akina o serijskom ubojici Zlatna rukavica (od 21. srpnja).

Novi nas film Fatiha Akina vodi u Hamburg 1970-ih kada aktivnosti serijskog ubojice šire strah ulicama grada. Temeljeći ga na istinitoj priči o serijskom ubojici Fritzu Honki te na kriminalističkom romanu iz 2016. godine autora Heinza Strunka, Akin je kreirao portret društveno onesposobljenog, nasilnog kriminalca vođenog mizoginijom, seksualnom pohlepom i sentimentalnošću. Uz nominaciju za Zlatnog medvjeda za najbolji film na Berlinaleu, film je nagrađen Njemačkom filmskom nagradom za šminku te nagradom Udruženja njemačkih filmskih kritičara za najbolju glazbu.

Ulaznice

Projekcije u Ljetnom Art-kinu održavaju se svaku večer do 15. srpnja u 21:30, a od 16. srpnja u 21:15 sati, u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Kada?

21.07.2020.
21:00