Ljetno Art-kino u srpnju i kolovozu donosi program Kultnih komedija uz naslove koje svi (pre)poznajemo, ali ih svakako želimo pogledati opet na velikom platnu.

Na programu 7. srpnja je film „Trgovci“, crno-bijela buddy komedija Kevina Smitha koja prati jedan dan u životu dvojice trgovaca Dantea (Brian O’Halloran) i Randala (Jeff Anderson), dok iritiraju kupce, razgovaraju o filmovima i igraju hokej na krovu trgovine. Neki od likova prikazanih u filmu, poput Jayja i Silent Boba, kasnije će se pojaviti u mnogim Smithovim filmovima. Nakon velikog uspjeha na kinoblagajnama film je prozvan kultnim, a nastala je i svojevrsna franšiza – televizijska i animirana serija, stripovi na njihovu tematiku te je snimljen i drugi nastavak filma. Trgovci su nagrađeni na filmskom festivalu u Cannesu nagradom mladih za najbolji strani film.

Ulaznice

Projekcije u Ljetnom Art-kinu održavaju se svaku večer do 15. srpnja u 21:30, a od 16. srpnja u 21:15 sati, u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Kada?

07.07.2020.
21:30

Kalendar događanja