U cjelogodišnjem filmskom slavlju stote godišnjice rođenja Federica Fellinija, svaka je srpanjska srijeda u Ljetnom Art-kinu rezervirana za filmove velikana talijanske i svjetske kinematografije.

Ciklus Fellini srijedom 8. srpnja nastavlja njegov prvi film u boji, humorna drama isprepletena fantazijama – Giulietta od duhova.  Film se bavi životnim problemima sredovječne kućanice koju tumači njegova supruga, glumica Giulietta Masina.  Iako na prvi pogled ima sve: muža, kuću uz more i novčanu stabilnost, Giulietta nije nimalo sretna. Majka i sestre je zasjenjuju, a suprug je zanemaruje i vara. Pomalo naivna karaktera, posjećuje vidovnjaka koji joj kaže kako će sreću naći u prostituciji.

Projekcije u Ljetnom Art-kinu održavaju se svaku večer do 15. srpnja u 21:30, a od 16. srpnja u 21:15 sati, u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Kada?

08.07.2020.
21:30

Kalendar događanja