U udruzi Društvo za istraživanje i potporu (Wenzelova 2, 1 kat) od četvrtka do petka, od 16. do 19. studenoga 2023. bit će održana Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije vol. 3., koja će i ove godine okupiti renomirane autore i autorice iz Zagreba, Rijeke i Opatije.

Kolonija spaja umjetnike raznih generacija, stilova i smjerova, a zajednička motivacija za dolazak je prilika za stvaranje novog autorskog stripa, bez nametnih “gabarita” i cenzure, sa slobodno odabranim tehnikama, kako bi razmijenili iskustva, naraciju i likovnost, a povezali se radi prilike da stvaraju zajedno i radi zajedničkog cilja – valorizacije autorskog stripa i ilustracije u Hrvatskoj.

Predviđeno je da u radu Kolonije sudjeluje od 5 do 7 gostujućih autora/ica iz cijele Hrvatske te lokalni autori i studenti riječke Akademije primijenjenih umjetnosti.

Ove godine svoj dolazak su potvrdili zagrebački autori Dušan Gačić, Darko Macan, Matija Pisačić, Anamarija Kvas, Jan Škrinjar, Franjo Anžlovar i Helena Klakočar. Iz Primorsko-goranske županije sudjelovat će Damir Stojnić, Saša Jovanović, Damir Bralić,  Enver Krivac, Damir Steinfl, Korina Hunjak, Lana Deković i Ana Marija Lončar.

Tijekom održavanja Kolonije autorskog stripa i ilustracije posjetitelji će moći kupiti i prvi riječki strip almanah “Iracionalist” u kojem većinu čine radovi nastali tijekom kvarnerskih kolonija autorskog stripa i ilustracije 2021. i 2022. godine. Sredstvima od njegove prodaje pokrit će se troškovi tiska novog broja „Iracionalista“ u 2024. godini.

Kolonije će započeti u četvrtak, 16. studenoga u večernjim satima.

Koloniju već četvrtu godinu sufinancira Primorsko-goranska županija, u Programu javnih potreba u kulturi, Grad Opatija iz sponzorstva Gradskog vijeća te DIP i ostali donatori.

Kada?

16.11.2023. – 19.11.2023.
00:00

Kalendar događanja