U sklopu Tjedna dobre dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka u ponedjeljak, 19. travnja,  u 18 sati na Zoom platformi odvijat će se razgovor s autoricom i knjižničarkom Ivankom Ferenčić Martinčić.

Razgovor je namijenjen predškolcima i njihovim roditeljima, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti na: prijave.programi@gkri.hr

U hrvatskim knjižnicama djeluje puno kreativaca i kreativki različitog profila, a jedna od njih je Ivanka. Ona radi u Narodnoj knjižnici Virje gdje je ravnateljica, a kako voli marketing i inovativne programe za sve segmente korisničkih zajednica, naročito djece, uvijek nastane nešto dobro.  Sama je uvela nekoliko inovativnih modela knjižničnih službi i usluga za najmlađe (Klupe pričalice, Bibliokofer, itd.). Osim zanimljivog rada u knjižnicama ona i piše, uvijek u svrhu poticanja čitanja.

Godine 2012. objavljena joj je prva knjiga za djecu Matilda i vještičji mačak (Zagreb, Naklada Nika), a taj roman za čitače početnike uvršten je u projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara „Čitajmo mi, u obitelji svi“, te „Listu dobrih knjiga za djecu“ koju izrađuje Sekcija za knjižnične službe i usluge za djecu i mlade pri Hrvatskom knjižničarskom društvu. Ostale objavljene knjige za djecu su: Matilda i zagonetne žabe (Naklada Nika, 2014.), slikovnica Priča o vitezu i Martinu (Narodna knjižnica Virje, 2018.) i Kako je zeko zavolio knjižnicu (Evenio, 2020.).

Na ovom susretu u središtu pažnje bit će njezina slikovnica Kako je zeko zavolio knjižnicu. Dok je zeko čekao da se Tina vrati po njega, on je s knjižničarkom upoznao knjižnicu, njene odjele, kao i neke sadržaje koje knjižnica nudi. Tako je sudjelovao na čitanju priče koja ga je ohrabrila i „bio je siguran da su i sva djeca u knjižnici malo narasla od slušanja bajke.” U tom trenutku Tina je potrčala prema svom zeki koji se razveselio što ju vidi, ali najviše se veselio ponovnom posjetu knjižnici, „jer to je najčudesnije mjesto na kojem je dosad bio”.

Kada?

19.04.2021.
18:00