„Kralj Edip“ temeljno je djelo kazališta europskog kulturnog kruga, Sofoklova najznačajnija drama koju je Aristotel koristio kao najbolji primjer objašnjenja ideje tragične sudbine.

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe (Argentina), Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature, te na taj način približiti lektirni naslov mladoj publici.

Uz pomoć novih medija, lutkarskog kazališta, animacije objekata, ova komorna predstava učinit će „Kralja Edipa“ značajnim za one koji se prvi put susreću s tim naslovom, ali i one koji dobro poznaju svu kompleksnost grčkih tragedija.

Ovu inscenaciju „Kralja Edipa“ bez sumnje se može najaviti kao klasiku za nove generacije, one koje će Sofokla moći čitati kao svojeg suvremenika, a ne kao prašnjavu lektiru.

U predstavi Hrvatske drame, u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka, sudjeluju: Giulio Settimo, Edi Ćelić, Dean Krivačić, Mario Jovev, Alex Đaković i Nikola Nedić.

Premijera je 3. srpnja, a repriza 4. srpnja u 21 sat u Exportdrvu. 

Redatelj i autor adaptacije: Luciano Delprato
Prevoditeljica: Nikolina Židek
Dramaturginja: Nataša Antulov
Asistentica redatelja: Ana Marija Brđanović
Igraju: Edi Ćelić / Dean Krivačić / Mario Jovev / Nikola Nedić / Alex Đaković
Inspicijentica: Noemi Dessardo

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti na Blagajni HNK Ivana pl. Zajca od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati, subotom od 9 do 13 sati i sat vremena prije predstave. Telefonski brojevi blagajne su 051/337-114 i 091-155 51 63, a e-mail blagajna@hnk-zajc.hr.

Kada?

03.07.2020. – 04.07.2020.
21:00

Kalendar događanja