U subotu, 19. lipnja, na Trgu Riječke rezolucije, održat će se cjelovečernji koncert s probranom žanrovskom lepezom glazbenika. Nastupaju četiri sjajana benda – The Black Room, GrAd, ABOP i Svemirko.

Koncert otvaraju domaći dečki, The Black Room. Za vrijeme lockdowna inspiracije im nije manjkalo, dapače u pripremi je izlazak novog albuma. Upravo će ovaj nastup biti i live test kako za nove stvari tako i podsjetnik na malo starije.

Svemirko pred svoju vjernu fan bazu priprema svojevrsni bestof set sastavljen od uspješnica s albuma “Vanilija” i “Tunguzija”. Ujedno, riječka će publika imati i prva priliku čuti uživo izvođenje stvari s novog, aktualnog albuma “Skalamerija”.

Grupa GRAD osnovana je 1985. godine u Rijeci i spada u onaj uski krug bendova koji su svakim novim albumom držali korak s recentnom svjetskom rock produkcijom. Grad je najveći ”mali” hrvatski rock bend. Nakon preduge pauze u kojoj su članovi benda bili aktivni u drugim projektima, evo ih nazad, s novim materijalom, svježi i nabrijani!

Elektro mašina ABOP na krilima svog zadnjeg hvaljenog albuma vraća se u Rijeku udariti finalni koncertni krešendo. Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

Upravo u ovim nesigurnim vremenima glazba ne smije stati nego naprotiv, ona može biti pokretač dobrog duha, ali i novih ideja. Stoga je i program Music ON! zamišljen kao spoj lepeze u kojoj se izmjenjuju i nadopunjavaju glazbeni žanrovi na pozornici i sve dobne skupine u publici.

Ulaznice

Ulaznice su dostupne u Dallas music shopu Rijeka i preko sustava Entrio po pretprodajnoj cijeni od 65,00 kn, ako ih ostane, na dan koncerta cijena se diže na 90,00 kn.

Music ON! organizira Distune promotion u suradnji s tvrtkom Promocija d.o.o., a financijski je podržan i od strane Grada Rijeke – odjela za kulturu te HUZIPa. Program je dio akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije “Jer svirati se mora”.

Vizualni identitet potpisuje dizajnerski dvojac, Radnja.

Koncert će se održati u limitiranom kapacitetu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite RH. Drugim riječima posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid (PCR test ili slične potvrde o cijepljenju), no osobama s povišenom temperaturom i sličnim simptomima ulaz nije dozvoljen.

Kada?

19.06.2021.
19:00

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.07. – 27.09.
 • (20:00)

Međunarodna skupna izložba ’90e: Ožiljci’ i samostalna izložba Sandra Đukića i Bojana Salaja

Otvorenje dviju izložbi u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka održati će se u utorak, 27. srpnja 2021. od 20 sati....

Detaljnije

Izložba
 • 06.07. – 30.07.
 • (20:00)

Izložba Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka u Galeriji Kortil

U utorak 6.7. u 20 sati Galerija Kortil otvara izložbu Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka, a za sve zainteresirane izložba će ostati otvorena kroz cijeli 7. mjesec....

Detaljnije

Koncert
 • 31.07.
 • (16:00)

On the Terrace Open Air – party elektronske glazbe

Po uzoru na europske i svjetske trendove po prvi puta se održava „On the Terrace Open Air“, koncept koji obuhvaća glazbu, vizualnu umjetnost te ugostiteljski sadržaj na povijesnoj lokaciji kao što je Trsatska gradina....

Detaljnije

Izložba
 • 02.08. – 14.08.
 • (17:00)

Jednog dana život će biti lijep

U ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovoza....

Detaljnije

Koncert
 • 07.08.
 • (21:30)

Tedi Spalato i Ante Gelo na Gradini

Tedi Spalato i Ante Gelo nastupiti će na Trsatskoj gradini u subotu 7. kolovoza u sklopu 16. Ljeta na Gradini....

Detaljnije

Koncert
 • 13.08.
 • (21:30)

Natali Dizdar na Trsatskoj Gradini

Natali Dizdar i njezin bend nastupit će na prekrasnoj Trsatskoj gradini gdje će izvesti svoje najveće hitove i okupljenima prirediti brojna glazbena iznenađenja....

Detaljnije