Na Trgu Riječke rezolucije tri večeri zaredom, od 17. do 19. srpnja, s početkom u 20 sati, izvodi se dječja predstava “Koka Kokone” Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Autor teksta je Enes Kišević, a redatelj predstave je Robert Waltl.

Koka Kokone uprljala je jednom nožicu. Od mame naviknuta da joj se bez pogovora ispunjavaju sve želje, zatražila je tako od jednoga Grma što joj se našao na putu da joj on očisti nožicu. Kad je Grm odbio, Koka Kokone pozvala je Kozu da brsti neposlušni Grm. A kad je Koza odbila brstiti Grm, Koka Kokone pozvala je Vuka da pojede Kozu, pa Selo da napadne neposlušnog Vuka. Selo nije htjelo napasti dobrog Vuka, pa je na njega Koka poslala Vatru. Kad Vatra nije htjela spaliti neposlušno Selo, Koka Kokone poslala na njega Vodu, a kad se Voda drznula reći ne, pozvala je Konja da je popije. Konju je zbog neposluha namijenila Sedlo da ga tare, a kad Sedlo nije htjelo izvršiti naredbu, Koka Kokone pozvala je malenog Miša da ga izgrize, na Miša Mačku, a na Mačku Psa. I u tom se lancu dobrote, reda i mira, našao jedan Pas. Pas se okrenuo protiv svoje suparnice Mačke i tako su svi, po nekim predviđenim neprijateljstvima, izvršili naređenja ohole Koke Kokone.

Predstava je namijenjena uzrast od 2 godine naviše, a traje 35 minuta.

Autor teksta: ENES KIŠEVIĆ
Redatelj: ROBERT WALTL
Dramaturg: IVICA BULJAN
Scenograf i kreator lutaka: MIREK TREJTNAR
Skladatelj: UROŠ RAKOVEC
Kreator rasvjete: DENI ŠESNIĆ
Izvode: DAVID PETROVIĆ, ALMIRA ŠTIFANIĆ, KARIN FRÖHLICH, ZLATKO VICIĆ i ALEX ĐAKOVIĆ

Broj ulaznica je ograničena, a po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti i online na poveznici: https://www.mojekarte.hr/hr/organizer/211/gkl-rijeka.html

Kada?

17.07.2020. – 19.07.2020.
20:00