Koristeći „two hands tapping“ tehniku, svirajući na dvije gitare istovremeno, Darko Jurković – Charlie zadivljuje publiku i žirije.

Dobitnik je devet Nagrada Status za najboljeg hrvatskog jazz gitarista u periodu od 2000. do 2017. godine. Dobitnik je nagrade Porin za najbolju instrumentalnu izvedbu (Cantando no toro 2005.). Godine 2014. broji dvije nominacije – najbolja kompozicija i najbolja instrumentalna izvedba. Pored tri nominacije, dobitnik je nagrade “Porin 2016” za najbolji jazz album zajedno s pijanistom Matijom Dedić (Jazzy Bach, Croatia Records).

Darko Jurković rođen je u Rijeci. Prva zanimanja za jazz nastaju u sedamnaestoj godini, da bi nakon nekoliko godina prešao na posebnu tehniku sviranja poznatiju pod nazivom «two hands tapping» po uzoru na američkog gitaristu Stanleyja Jordana. Godine 1990. upisuje se na jazz odsjek Glazbene Akademije u Grazu (Austria), smjer jazz gitara, u klasi prof. H.Pepl i W. Brasel. Diplomirao je 1997. i stekao zvanje „Magister der Kunst“ (Magistra umjetnosti). Niz godina bio je član srednjoevropskog Small Big Banda „Europlane Orchestra“, s kojim je snimio tri nosača zvuka od kojih posljednji s legendarnim američkim saksofonistom Herbom Gellerom.

Ulaznice su dostupne u sustavu mojekarte.hr

Više o manifestaciji Ljeto na Gradini dostupno je na poveznici: https://www.trsatskagradina.com/

Kada?

06.07.2022.
21:30