11,00 – 20,00 SATI: IZLOŽBE U MUZEJU GRADA RIJEKE / PALAČI ŠEĆERA: 

STALNI IZLOŽBENI POSTAV // NEPOZNATI KLIMT: LJUBAV, SMRT I EKSTAZA // 750 GODINA LJEKARNIŠTVA NA TLU HRVATSKE // POPUST NA SUVENIRE I MUZEJSKA IZDANJA

Ulaznice: pojedinačna (odrasli) – 60 kn; učenici, studenti, umirovljenici – 30 kn; obiteljska (dvoje djece i dvoje odraslih) – 120  kn; besplatno: djeca do 7 godina, osobe s invalidnošću, članovi ICOM-a i HMD-a i predstavnici medija (uz predočenje iskaznice)

Popusti: 20 % popusta na muzejska izdanja i suvenire

STALNI IZLOŽBENI POSTAV – PALAČA ŠEĆERA

Stalni postav nudi uvid u gospodarsku, političku, kulturnu, obrazovnu, znanstvenu i sportsku povijest Rijeke u razdoblju od 18. do 21. stoljeća. Na prvom su katu prikazana tri stoljeća povijesti moderne Rijeke s pojedinim temama iz gospodarske i društvene povijesti dok je postav na drugom katu posvećen Riječkoj kompaniji, njezinim osnivačima, riječkim pogonima, proizvodnji šećera te nasljednicima glavnog kompleksa Kompanije – Tvornici duhana i metalskoj tvornici Rikard Benčić.

NEPOZNATI KLIMT: LJUBAV, SMRT I EKSTAZA

Izložba Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza u fokus stavlja devet slika koje su Gustav Klimt, Ernst Klimt i Franz Matsch naslikali za riječko kazalište. Nakon 136 godina publika ih ima priliku pogledati izbliza u Palači šećera i to nakon dvogodišnje restauracije koju je proveo Hrvatski restauratorski zavod. Riječke slike prva su potpisana djela braće Klimt i Matscha za prostor javne namjene te svjedoče o trima individualnim rukopisima, trojice samosvjesnih slikara i njihovom profesionalnom napretku. Slike Gustava Klimta najavljuju i njegov skorašnji stilski prevrat i početak nove ere u povijesti umjetnosti.

750 GODINA LJEKARNIŠTVA NA TLU HRVATSKE

Izložba 750 godina ljekarništva na tlu Hrvatske, u organizaciji JGL Muzeja farmacije u Rijeci i Muzeja grada Rijeke, predstavlja građu koja podsjeća na djelovanje trogirske ljekarne iz 1271. godine, čiju se pojavu smatra početkom ljekarništva na tlu Hrvatske. Na izložbi se može razgledati vrijedna građa i doznati mnoge zanimljivosti vezane i uz ljekarne koje su djelovale, ili još djeluju, u Dubrovniku, Zagrebu i Rijeci. Izložba nastoji posjetiteljima približiti i brojne ostale zanimljivosti iz povijesti farmacije, stavljajući hrvatsku povijest ljekarništva u međunarodni kontekst.

Kada?

14.12.2021. – 19.12.2021.
11:00