12,00 – 20,00 SATI: IZLOŽBA U MMSU I SAJAM U PALAČI ŠEĆERANE:
SANJA IVEKOVIĆ: MAKE UP – MAKE DOWN, VIDEORETROSPEKTIVA // PLATTFORMER, PING PONG U GRADU / SONIC PLATTFORMING, INSTALACIJA // SAJAM RIJEČKA MOOSTRA (prizemlje)

Ulaznice za izložbe: 30 kn; 10 % popusta za djecu i mlade do 18 godina te studente; ulaz besplatan za djecu do 7 godina, umirovljenike, nezaposlene, članove strukovnih udruga (HDLU, ULUPUH, AICA, ICOM) te za predstavnike medija

 

SANJA IVEKOVIĆ: MAKE UP – MAKE DOWN, VIDEORETROSPEKTIVA

MMSU predstavlja video retrospektivu Sanje Iveković, jedne od najznačajnijih suvremenih hrvatskih umjetnica. Okosnicu izložbe čini 12 video radova zastupljenih u zbirci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, većinom rani antologijski video radovi iz sedamdesetih. Ovaj se izbor dodatno proširuje posudbama radova iz kolekcija institucija, galerija, kao i osobnog arhiva umjetnice. Riječ je o prvoj retrospektivi Sanje Iveković u Hrvatskoj koja će javnosti omogućiti sustavan pregled njezinog opusa, dotičući ključne tematske okvire u kontekstu širih umjetničkih i društvenih zbivanja i feminističkih intervencija na polju povijesti umjetnosti.

 

PLATTFORMER, PING PONG U GRADU / SONIC PLATTFORMING, INSTALACIJA

Sonic Plattforming ili Ping pong u gradu nudi partiju stolnog tenisa u koju se možete upustiti dolaskom u muzej s prijateljima ili potpunim neznancima. Ova umjetnička instalacija koju je osmislio tim umjetnika i arhitekata okupljenih u grupu Plattformer u sklopu Spajalice – serije umjetničkih intervencija u javnom prostoru 2013. godine, upravo kroz igru stvara zonu povezivanja. Instalacija je sastavljena od odbačenih materijala te pronađenih zvukova sakupljenih u gradskom okruženju, a zvučna kulisa mijenja se ovisno o toku igre.

 

SAJAM RIJEČKA MOOSTRA

IPL art u suradnji s Gradom Rijekom pokreće sajam Riječka Moostra koji će se od 13. do 19. prosinca odvijati u Palači šećerane. Sajam će biti posvećen primijenjenoj umjetnosti te će uključivati različite rukotvorine poput nakita, tekstila, pletena, fotografija te kiparskih i slikarskih radova.

Kada?

14.12.2021.
12:00