Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci otvara izložbu “Women (RI)visible” koja će se održati u  srijedu, 08. srpnja,  u Tower Centru Rijeka s početkom u 19 sati, 4. kat (hodnik). Izložba se održava u okviru EU projekta “Wom@rts”.

Izložbu će otvoriti dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Letricija Linardić koja je ujedno i voditeljica projekta i prodekanica Melinda Kostelac, voditeljica umjetničkih aktivnosti.

Više o projektu:

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci od 2017. godine kao punopravni partner uključena je u visokobudžetni EU projekt  naziva „Wom@rts – Women Equal Share Presence in the Arts And Creative Industries“.

U navedenom projektu sudjeluje deset partnera iz osam europskih zemalja.

Strategija projekta „Wom@rts“ temelji se  na pomno osmišljenoj fluktuaciji oko 180 umjetnika i njihovih djela. Dio umjetničkih djela utemeljeno je na postavkama rezidencijalnih programa „Wom@rts“-a koji se predstavljaju riječkoj publici na izložbi „Women (RI)visible“.

U reprezentativnom prostoru Tower Centra Rijeka, umjetnost istovremeno nalazi svoje utočište i visoku vidljivost, nadovezujući se na jedan od temeljnih ciljeva samog projekta – veća vidljivost te jednaka zastupljenost žena u području umjetnosti i kreativnih industrija.

Radovi će biti prezentirani javnosti putem vizualno pomno osmišljenih panela koji će svakom posjetitelju ponuditi i informacije o autoricama umjetničkih radova te samom EU projektu “Wom@rts” .

To je jedinstvena prilika kojime se segment Tower Centra otvara kao “passage – galerija”, rezervirana za  vrhunska umjetnička dostignuća rađena na temu knjige Simone de Beauvoir “Drugi spol” (Second Sex), u godini kada Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

Umjetnost postaje jedinstveni događaj upravo kada pronalazi novi put manifestiranja. U ovom slučaju, izložba stvara novu galerijsku dimenziju umjetničkog doživljaja u mnoštvu ponuda Tower Centra.

Projekt “Wom@rts” sufinanciran je sredstvima EU iz programa Kreativna Europa i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

O samom projektu više ćete saznati na  stranici www.womarts.eu, Facebook i Instagram stranicama Wom@rtsa.

Photo: womarts.eu

Kada?

08.07.2020.
19:00

Kalendar događanja