U organizaciji Katedre za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci u Galeriji Principij u srijedu, 8. studenoga, u 19 sati bit će otvorena izložba „Umjetnička fotografija danas. Rakurs kao diskurs“.

Izložba je nastala u sklopu istoimenog znanstveno umjetničkog projekta Sveučilišta u Rijeci.

Projekt vodi izv. prof. dr.sc. Nataša Lah s Katedre za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci s grupom suradnika iz zemlje i inozemstva, te u uskoj suradnji s Fotoklubom Rijeka – Galerijom Principij.

Autori fotografija studenti su s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Filozofskog fakulteta u Rijeci  –  Odsjek za povijest umjetnosti, Umjetničke akademije u Splitu  – Odsjek za film i video i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku  – Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost: Antea Ratković, Dora Križnik, Gabriela Ilić, Helena Bodlović, Miriam Volarić, Petra Kordić, Petra Radić i Sandro Matešin.

Izložbi je prethodila radionica “Konceptualna fotografija danas” koju su vodili izv. prof. dr.sc. Nataša Lah, fotograf Borislav Božić i dr. sc. Nadežda Elezović.

Postav se može pogledati u Galeriji Principij od 8. do 15. studenog, a od 16. studenog do 28. prosinca na Filozofskom fakultetu u Rijeci, uz prostorije dekanata, cjelodnevno.

https://ffri.uniri.hr/dogadjanja/izlozba-umjetnicka-fotografija-danas-rakurs-kao-diskurs/

(Plakat izložbe – rad studentice Miriam Volarić iz ciklusa “Krist u kontekstu”)

Kada?

08.11.2023. – 15.11.2023.
19:00